De eerste nieuwsbrief van Montje’s
- Jos
- 29 apr
- 2 minuten om te lezen
En dan is het moment daar. De aller eerste nieuwsbrief van Montje’s.
Het restaurant is ingericht, de keuken staat klaar. Natuurlijk zullen we de komende tijd nog wel wat materialen en apparatuur moeten fine-tunen, maar de basis staat stevig. De transformatie was behoorlijk ingrijpend. Er kwam geen grote verbouwing aan te pas, maar de overstap van het ene concept naar het andere vergde meer dan je op het eerste gezicht zou denken.
En nu? Nu ben ik blij en dankbaar. Samen met Juliette heb ik een plek kunnen creëren waarin ik de komende jaren met veel plezier ga werken. Mijn vorige werk heb ik met een warm gevoel afgesloten. Mooie herinneringen die ik koester.
Omdat ik iets van een salon wilde maken, gevuld met beelden uit mijn eigen geschiedenis, ben ik de afgelopen tijd in oude fotoalbums gedoken. Misschien herkent u het: terugbladeren door de jaren brengt vanzelf een glimlach op je gezicht. Een spiegel van tevredenheid over een rijke carrière. Opvallend vond ik wel dat ik uit sommige, heel betekenisvolle periodes, helemaal geen foto’s heb. Gelukkig zijn de herinneringen gebleven – en uiteindelijk is dat het belangrijkste.
De recepten uit die tijd? Die ben ik niet vergeten. Sommige staan op mijn computer, andere in een schrijfblok of op een kladje dat ik vast niet kan vinden als ik het nodig heb. Maar het merendeel zit veilig opgeslagen in mijn geheugen. De komende tijd ga ik daar regelmatig in graven, want er staan weer kooklessen gepland!
Op de website vindt u de nieuwe kookworkshops, met een programma vol voorjaarsinspiratie: een beetje vis, een beetje vlees, en – vooral – heel veel groenten. Toevallig las ik laatst dat Nederlandse chefs vaak zuinig zijn met groenten op het bord. Gelukkig ben ik daarop een uitzondering. Sterker nog: ik gebruik groenten en planten al jarenlang als volwaardige hoofdrolspelers in mijn gerechten, niet als bijzaak. Die visie blijf ik, waar ik ook ben, uitdragen.
Dus, wilt u leren hoe u groenten en andere ingrediënten eerlijker verdeelt op het bord? Schrijf u dan gerust in voor een van de kennismakingslessen bij Montje’s Kookstudio.
Kijk voor meer informatie op www.montjes.nl. Ik zie u graag!
Groet van Jos.
Comments